Pit­ti­ge to­ma­ten­drank met olij­ven­koek­je

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol 6 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de stukjes olijf door de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels olijven-kaasmengsel over. Bak de olijvenkoekjes in 10-15 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en uitharden. Roer de sherry met het pimentpoeder door het tomatensap. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer het tomatendrankje in borrelglaasjes met een olijvenkoekje op de rand.

Tip:

De tomatendrank en koekjes meenemen? Vervoer de drank een thermoskan, de olijvenkoekjes in een trommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.