Mort­adel­las­and­wi­ches

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 6 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's 15-20 minuten middenin de oven, tot het buitenste vel bruinverbrand is. Leg de paprika's in een met vershoudfolie afgedekte kom en laat ze 5 minuten staan (zo laat het verbrande vel makkelijker los). Verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove repen. Schep de repen paprika om met olijfolie en zeezout. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verdeel de paprika over drie sneetjes maïsbrood, leg er de plakjes mortadella op en leg de andere sneetjes maïsbrood erop. Snijd de mortadella-sandwiches schuin doormidden en herhaal dit.

Tip:

Mortadellasandwiches meenemen? Wikkel ze in vetvrij papier, dan blijven ze vers!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.