Cham­pig­non­spie­sen

Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje Stevige herfstkost voor vegetariërs: een goed vullend bijgerecht van alleen maar groente. 6 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.
  2. Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

bereidingstip:

De champignonspiesjes meenemen? Leg de nog rauwe spiesjes in de ovenschaal, verdeel de citroen-tijmboter erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Schuif hem op de plaats van bestemming in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Champignonspiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­spie­sen

1
1
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 citroen

Laat de satéprikkers 30 min. in water weken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm af.

2
2
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 el roomboter

Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 min. in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.

bereidingstip:

De champignonspiesjes meenemen? Leg de nog rauwe spiesjes in de ovenschaal, verdeel de citroen-tijmboter erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Schuif hem op de plaats van bestemming in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.