Cho­co­la­de­taart

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 122

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm Ø ca. 20 cm, ingevet
  • versieringen (cacao, discodip, gekleurde paasmunten)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 200 g pure chocolade in een bakje en laat dit in de magnetron smelten; begin met 1 min. en voeg telkens 10 sec. toe. Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier van 20 x 40 cm. Laat de chocolade hard worden. Smelt de witte chocolade in de magnetron. Meng in de keukenmachine de boter en de suiker. Voeg de eieren, de gesmolten witte chocolade, de koekkruimels, het bakmeel toe en meng het verder tot een beslag. Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in 50 min. gaar. Laat de taart afkoelen. Snijd de pure chocolade met een nat, heet mes in stukken. Verwarm de confiture 1 min. in de magnetron. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de binnenkant met de confiture. Leg de bovenste taarthelft er weer op. Verwarm de room en smelt hierin de rest van de pure chocolade. Bestrijk de zijkant van de taart met het room-chocolademengsel (bewaar een beetje als 'plaksel' voor de versiering), laat het wat afkoelen en plak de stukken pure chocolade er tegenaan. Versier verder naar eigen smaak.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.