Groen­te­taart

Maak de quiche in een cakevorm zodat je hem gemakkelijk in plakken snijdt en meeneemt naar jouw picknickkleed.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(348)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Maak de quiche in een cakevorm zodat je hem gemakkelijk in plakken snijdt en meeneemt naar jouw picknickkleed. 4 personen
3 348

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol ze uit tot een rechthoekige lap. Bekleed de ovenschaal met het deeg.
  2. Kook de bloemkool met de broccoli 5 min. in een klein laagje water met zout en giet af. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.
  3. Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor. Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 5 min. afkoelen, zodat hij stevig blijft.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groentetaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el bloem
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Bestuif het werkblad met bloem. Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar op het aanrecht en rol ze uit tot een rechthoekige lap.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3

Bekleed de ovenschaal met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 175 g bloemkoolroosjes
  • 300 g broccoliroosjes

Kook de bloemkool met de broccoli 5 min. in een klein laagje water met zout en giet af.

5
5
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Verdeel de bloemkool, broccoli en tomaat over de deegbodem.

6
6
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • ¼ zakje tijm
  • ½ zakje koriander

Klop de eieren los en roer de slagroom, kaas, tijmblaadjes, koriander, zout en peper erdoor.

7
7

Schenk het ei-roommengsel over de groenten. Bak de groentetaart in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat de taart voor het aansnijden 5 min. afkoelen, zodat hij stevig blijft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.