Cho­co­la­de­ca­ke met ker­sen­jam

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 stuks
3 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (26 cm)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.
  2. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 68 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladecake met kersenjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­ca­ke met ker­sen­jam

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 340 g zwartekersenjam

Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt.

3
3
  • 5 eieren

Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor.

4
4
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed.

5
5
  • 2 g boter

Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.

6
6

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar.

7
7
  • 200 g extra bittere chocolade

Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten.

8
8

Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar.

9
9
  • 50 g hagelslag puur

Bestrooi met de hagelslag en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.