Kip met rijst­tim­baal­tje en cour­get­te­st­uk­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
2 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 1 koffiekopje, ingevet met olie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 180 °C voorverwarmen. Kipschotel in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken en in lengte halveren. Helften nogmaals halveren. Kwart courgettes in stukjes van ca. 4 cm snijden. In braadpan olie verhitten. Ui 1 min. fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken. 50 ml water toevoegen en courgette in 8 min. gaarstoven. Met zout en peper op smaak brengen. Koffiekopje vullen met rijst en goed aandrukken. Kopje op bord keren zodat rijsttorentje ontstaat. Op elk bord 2 torentjes maken. Kipschotel ernaast scheppen en met courgette serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.