Cham­pig­non­soep en toast met to­ma­ten­sal­sa

(222)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 222

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.
  3. Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 10-11

Champignonsoep en toast met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­soep en toast met to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 2 uien
  • 500 g kastanjechampginons

Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes.

3
3
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • 800 ml kraanwater
  • 4 tomaten

Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 8 sneetjes meergranenbrood

Meng de tomatenblokjes met de ui, olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood.

5
5
  • 150 ml soja cuisine

Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor.

6
6
  • 15 g verse peterselie

Laat de soep door en door warm worden. Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7
7

Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.