To­ma­ten­soep

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
2 162

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomatensoep over de soepkommen. Schep in iedere soepkom een theelepel pesto. Leg voorzichtig een plakje bladerdeeg over elke soepkom. Kwast het bladerdeeg in met de olie en bestrooi het met zeezout. Plaats de soepkommen 10-15 min. in het midden van de oven totdat het deeg goudbruin kleurt. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g tomatensoep basilicum
  • 2 tl pesto alla Genovese

Verdeel de tomatensoep over de soepkommen. Schep in iedere soepkom een theelepel pesto.

3
3
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout

Leg voorzichtig een plakje bladerdeeg over elke soepkom. Kwast het bladerdeeg in met de olie en bestrooi het met zeezout.

4
4

Plaats de soepkommen 10-15 min. in het midden van de oven totdat het deeg goudbruin kleurt. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.