Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en tuin­kers

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi intussen het gehakt met zout en peper naar smaak en draai er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin aan. Snijd de champignons in kwarten. Doe de champignons erbij en laat ze, al omscheppend, 5 minuten meebakken.
  2. Voeg een scheutje water toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel op laag vuur, zonder het te laten koken. Halveer de avocado, schil hem en verwijder de pit. Snijd de tomaten en de avocado in plakken en leg die om en om in een schaal. Roer de wijnazijn, zout en (versgemalen) peper door de rest van de olie en sprenkel die over de salade. Knip de tuinkers boven de gehakt-roomsaus en roer die er samen met de penne doorheen. Verdeel de pasta over diepe borden of kommen en geef de tomaten-avocadosalade er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met gehaktballetjes en tuinkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en tuin­kers

1
1
  • 400 g volkoren penne rigate

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g rundergehakt

Bestrooi intussen het gehakt met zout en peper naar smaak en draai er met vochtige handen balletjes van.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin aan.

4
4
  • 500 g champignons

Snijd de champignons in kwarten. Doe de champignons erbij en laat ze, al omscheppend, 5 minuten meebakken.

5
5
  • 250 ml crème fraîche

Voeg een scheutje water toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel op laag vuur, zonder het te laten koken.

6
6
  • 1 avocado
  • 4 trostomaten

Halveer de avocado, schil hem en verwijder de pit. Snijd de tomaten en de avocado in plakken en leg die om en om in een schaal.

7
7
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie

Roer de wijnazijn, zout en (versgemalen) peper door de rest van de olie en sprenkel die over de salade.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Knip de tuinkers boven de gehakt-roomsaus en roer die er samen met de penne doorheen.

9
9

Verdeel de pasta over diepe borden of kommen en geef de tomaten-avocadosalade er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.