Oven­zalm met pit­ti­ge prei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gele rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en de ansjovis tot de ansjovis smelt en de ui verkleurt. Draai het vuur uit en schep de ansjovis en de ui om met de prei. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep 4 bergjes ansjovis-preimengsel op de grote vellen bakpapier. Leg de stukken zalm erbovenop en vouw de pakketjes eerst in de lengte dicht. Rol ook de zijkanten goed dicht, zodat er geen vocht kan ontsnappen. Laat de vispakketjes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar worden. Schep de rijst op de borden. Maak de pakketjes open en schep de inhoud, inclusief het kookvocht op de rijst. Serveer direct.

Tip:

De vis wordt nog lekkerder als u 2 el witte wijn in de pakketjes giet voor u ze dichtvouwt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.