Snel­le cham­pig­non­ri­sot­to

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 4 min. krokant en bruin. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur de champignonroerbakmix met de courgette in 5-7 min. gaar.
  3. Schep de champignonmix, courgette en peterselie met de helft van de kaas door de risottorijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bestrooi de risotto met de rest van de kaas. Serveer met de warme balletjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle champignonrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le cham­pig­non­ri­sot­to

1
1
  • 275 g risotto ai funghi

Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 el peterselie

Snijd de courgette in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 2 el olie
  • 420 g vegaballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 4 min. krokant en bruin.

4
4
  • 2 el olie
  • 400 g champignonroerbakmix

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin op hoog vuur de champignonroerbakmix met de courgette in 5-7 min. gaar.

5
5
  • 50 g geraspte belegen kaas

Schep de champignonmix, courgette en peterselie met de kaas door de risottorijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

6
6
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bestrooi de risotto met de rest van de kaas. Serveer met de warme balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.