Wie­ner­schnit­zel

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal met een keukenmachine het brood tot fijn kruim. Leg elke schnitzel tussen twee velletjes plasticfolie en rol ze zo plat mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Bestrooi de schnitzels met zout en (versgemalen) peper. Doe de losgeklopte eieren in een diep bord en het broodkruim in een ander bord. Wentel elke schnitzel door de losgeklopte eieren en daarna door het broodkruim. Verhit in een koekenpan de olie en de boter en bak hierin op hoog vuur stuk voor stuk de schnitzels in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd de gebakken schnitzels warm onder aluminiumfolie tot ze allemaal zijn gebakken. Serveer de schnitzels met een kwart citroen, vier cherrytomaatjes en paar blaadjes rucola. Lekker met warme aardappelsalade (zie recept elders op de site) en groene salade.

Tip:

Bak de schnitzels meteen na het paneren; dan krijgen ze een lekker krokant korstje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.