Fris­se cae­sar sa­lad

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch 4 personen
2 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van het brood en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken.
  3. Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt). Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frisse caesar salad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se cae­sar sa­lad

1
1
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 1 teen knoflook

Snijd de korsten van het brood en snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 46 g ansjovisfilets

Laat de ansjovis uitlekken en snijd de helft van de ansjovis fijn.

5
5
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap

Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen.

6
6
  • 2 kropjes little gem

Breng op smaak met (versgemalen) peper. Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken.

7
7
  • 50 g Grana Padano, snippers

Schep de sla om met de dressing en de kaas (zorg ervoor dat elk stukje little gem met een laagje dressing is bedekt).

8
8
  • 50 g Grana Padano, snippers

Strooi de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.