Maal­tijd­vis­soep

Très simple!

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Très simple! 4 personen
3 120

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit 3 el olie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 min. Voeg de passata, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.
  2. Rasp ¼ van de oranje schil van de sinaasappel en voeg met de saffraan toe aan de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 min. per kant.Snijd de kabeljauw in stukken. Voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 min. op laag vuur koken totdat de vis gaar is.
  4. Snijd ondertussen de rode peper en 1 teen knoflook fijn en meng met de mayonaise (rouille). Breng op smaak met peper. Breng de vissoep ook op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.820 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Maaltijdvissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­vis­soep

1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes peterselie

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en fijngesneden knoflook 3 min.

3
  • 720 ml passata di pomodoro
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 250 ml kraanwater

Voeg de passata, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

4
  • 1 sinaasappel
  • 0.05 g saffraan

Rasp ¼ van de oranje schil van de sinaasappel en voeg met de saffraan toe aan de soep. Breng op smaak met peper.

5

Laat de soep 20 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

6
  • 1 ambachtelijk stokbrood
  • 4 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Snijd het stokbrood in sneetjes van 1 cm en bestrijk met de rest van de olie. Gril 2 min. per kant.

7
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 500 g rauwe & gepelde garnalen

Snijd de kabeljauw in stukken. Voeg met de garnalen toe aan de soep en laat nog 7 min. op laag vuur koken totdat de vis gaar is.

8
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 4 el mayonaise

Snijd ondertussen de rode peper en de knoflook fijn en meng met de mayonaise (rouille). Breng op smaak met peper.

9

Breng de vissoep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

10

Serveer met de knoflook-pepermayonaise en het stokbrood. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.