Piz­za Mar­g­heri­ta

De klassieker onder de pizza’s: met tomaat en kaas. Ook de bodem maak je zelf. Lekkerder kan niet!

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De klassieker onder de pizza’s: met tomaat en kaas. Ook de bodem maak je zelf. Lekkerder kan niet! 4 personen
3 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, gist en zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de olie en het lauwe water. Begin met de vingers vanuit het midden te mengen. Ga over tot kneden zodra er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed 10 min. tot een soepel, elastisch deeg. Maak een deegbal en laat deze in een grote kom, afgedekt met vochtige theedoek, op een warme plek minimaal 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel van de tomaat eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken. Duw het deeg plat. Verdeel het in gelijke stukken en rol met de met bloem bestoven deegroller uit tot flinterdunne, ronde lappen. Snijd de mozzarella in plakken. Beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olie.
  3. Bak de pizza's één voor één in 8-10 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet de pizza op terwijl de volgende in de oven ligt.

bereidingstip:

Makkelijk! Deze verse pizza kunt u ook kant-en-klaar kopen.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Piz­za­deeg ma­ken

Instructievideo - 02:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza Margherita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za Mar­g­heri­ta

1
1
  • 300 g bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml kraanwater

Zeef de bloem, gist en zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de olie en het lauwe water.

2
2

Begin met de vingers vanuit het midden te mengen. Ga over tot kneden zodra er een samenhangend deeg ontstaat.

Tip: Voeg indien nodig enkele druppels lauwwarm water toe.

3
3

Kneed 10 min. tot een soepel, elastisch deeg.

4
4

Maak een deegbal en laat deze in een grote kom, afgedekt met vochtige theedoek, op een warme plek minimaal 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.

5
5
  • 10 romatomaten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen.

6
6

Pel het vel van de tomaat eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken.

7
7

Duw het deeg plat. Verdeel het in gelijke stukken en rol met de met bloem bestoven deegroller uit tot flinterdunne, ronde lappen.

8
8
  • 500 g mozzarella
  • 4 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd de mozzarella in plakken. Beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 1 el olijfolie

Besprenkel met de olie. Bak de pizza's één voor één in 8-10 min. in het midden van de oven krokant en gaar.

10
10

Snijd een pizza, zodra deze klaar is, in punten en eet de pizza op terwijl de volgende in de oven ligt.

bereidingstip:

Makkelijk! Deze verse pizza kunt u ook kant-en-klaar kopen.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.