Cho­co­la­de­mous­se

Niets is zo lekker als eigengemaakte chocolademousse. You'll know it when you try it!

(866)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Niets is zo lekker als eigengemaakte chocolademousse. You'll know it when you try it! 4 personen
3 866

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht. Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
  2. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.
  3. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  4. Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

serveertip:

Verdeel de chocolademousse met een spuitzak over de schotels.

bewaartip:

Je kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­mous­se

1
1

Breng een pan met een laag water aan de kook en draai het vuur zacht.

2
2
  • 100 ml melk
  • 150 g pure chocolade

Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.

3
3

Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4

Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten.

5
5

Roer het mengsel regelmatig door.

6
6
  • 200 ml slagroom
  • 50 g witte basterdsuiker

Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade.

7
7

Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

8
8

Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

serveertip:

Verdeel de chocolademousse met een spuitzak over de schotels.

bewaartip:

Je kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.