Een­per­soons ti­ra­mi­su­kop­jes

(289)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 289

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen.
  2. Roer de mascarpone los met 3 el espresso (per 4 personen) en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over kopjes.
  3. Roer in een diep bord de marsala door de rest van de espresso. Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes. Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor het serveren wat cacaopoeder erover.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eenpersoons tiramisukopjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­per­soons ti­ra­mi­su­kop­jes

1
1
  • 1 vanillestokje

Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

2
2
  • 3 eieren

Hang een kom in de pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).

3
3
  • 100 g suiker

Draai het vuur laag en klop in de kom met de mixer de eierdooiers met de suiker en het vanillemerg tot een dikke crème en laat 'm afkoelen.

4
4
  • 200 g mascarpone
  • 150 ml espresso

Roer de mascarpone los met 3 el espresso (per 4 personen) en meng dit luchtig met de dooiercrème. Verdeel de tiramisu over kopjes.

5
5
  • 4 el marsala

Roer in een diep bord de marsala door de rest van de espresso.

6
6
  • 8 lange vingers

Breek de lange vingers doormidden, doop de helften een voor een in de espresso en steek ze nonchalant in de kopjes.

7
7
  • 4 el cacaopoeder

Stuif er met een speciaal strooibusje of een zeef vlak voor het serveren wat cacaopoeder erover.

dieettip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.