Wit­lofsala­de met cho­ri­zo

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de uiteinden van de struiken witlof, verwijder de buitenste blaadjes en snijd de struiken in grove ringen. Snijd de winterwortel in de lengte doormidden en schaaf er met de kaasschaaf dunne plakken van. Meng in een schaal de witlof, veldsla en wortel. Klop in een kommetje de olie, azijn en knoflook tot een vinaigrette. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schenk de vinaigrette over de witlofsalade en schep alles voorzichtig om. Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo in 10 minuten op laag vuur knapperig. Verdeel de chorizo over de salade. Lekker bij geroosterde kip en gebakken aardappels.

Tip:

In plaats van winterwortel kun je ook tomaat nemen. Snijd twee tomaten in dunne partjes en verwijder de zaadjes

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.