Wit­lof­taart

Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.075 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(311)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella. 4 personen
4 311

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.
  2. Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met de olie. Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij.
  3. Halveer de ansjovisfilets. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de ansjovis-filets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.075 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 83 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witloftaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 4 stronken witlof

Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.

3
3
  • 12 plakken bladerdeeg

Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met de olie.

5
5
  • 250 ml crème fraîche

Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij.

6
6
  • 12 ansjovisfilets
  • 2 bollen mozzarella

Halveer de ansjovisfilets. Snijd de mozzarella in plakjes.

7
7
  • 4 el geraspte pittige kaas

Verdeel de ansjovis-filets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem.

8
8

Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

9
9
  • 10 el balsamicoazijn

Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot het de dikte van siroop heeft.

10
10

Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.