Roer­ge­bak­ken wit­lof met he­te gar­na­len

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de uiteinden van de struiken witlof. Snijd de struiken over de lengte doormidden en in dunne repen. Snijd de chilipeper over de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit in een wok de roerbakolie en bak hierin de gember, knoflook en chilipeper 30 seconden op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en strooi de koriander erover. Lekker met gele rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.