Mak­ke­lij­ke cour­get­te­soep

(321)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 321

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.
  2. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Makkelijke courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke cour­get­te­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 grote aardappelen

Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2
2
  • 1 el olie

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet.

3
3

Schep de courgetteblokjes en aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 2-3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 500 ml tuinkruidenbouillon

Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 10-15 min. zachtjes doorkoken.

5
5
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el ricotta
  • ½ tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook

Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schep de ricotta om met de tijmblaadjes en de pepermix.

6
6

Verdeel de courgettesoep over kommen of diepe borden. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.