Zuur­kool­scho­tel met ba­naan en kaas

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de prei in de lengte en snijd hem in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de prei heel even. Voeg de zuurkool toe en laat die even meebakken. Voeg de wijn toe en laat de zuurkool met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Verwarm de grill (10 minuten voor zuurkool gaar is) voor op de hoogste stand. Roer de maizena los met 2 el water en roer de zure room er doorheen. Schenk het zure-roommengsel bij de zuurkool en laat 3 minuten zacht meekoken. Schep de kaas door de zuurkool en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes banaan en de geraspte kaas over de zuurkool. Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Tip:

Favoriete recept van Jeanne de Waal uit AllerHande 10, 1985. 'In mijn studententijd stond eten echt helemaal onderaan de prioriteitenlijst. Het was wel lekker, maar het mocht niet te veel tijd en al helemaal geen geld kosten. Als je dan eens een studiegenoot of vriendje te eten kreeg, wilde je toch indruk maken. In dat geval haalde ik altijd de zuurkoolschotel met banaan en kaas uit AllerHande van stal. In die tijd was koken met fruit nog behoorlijk hip, dus het was een gerecht waar je prima mee voor de dag kon komen.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.