Chi­ne­se bur­ger

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de garnalen fijn. Meng in een kom het gehakt met de garnalen, knoflook, sambal en 3 eetlepels chilisaus. Breng pittig op smaak met zout en peper en kneed alles goed door. Vorm met vochtige handen acht burgers van het garnalen-gehaktmengsel. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in 4-5 minuten bruin en gaar. Verdeel de uiringen rond de burgers en bak ze knapperig bruin. Verhit de rest van de roerbakolie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool in 3-4 minuten beetgaar. Giet eventueel overtollig vocht af. Schep 2 eetlepels chilisaus en sojasaus naar smaak door de Chinese kool. Bak de partybroodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over vier borden. Schep de Chinese kool op de borden en leg de burgers erop. Garneer de burgers met de uiringen en schenk er nog een beetje chilisaus over. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.