Kaas­bur­ger

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Houd 8 basilicumblaadjes apart, snijd de rest fijn. Meng in een kom de helft van het broodkruim met de zuivelspread, geraspte kaas, fijngesneden basilicum, 1 ei en wat peper tot een homogene massa. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Verwarm de ovengrill voor. Klop het resterende ei los in een diep bord. Haal de kaasburgers een voor een door het ei en daarna door de rest van het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 2-3 minuten per kant goudbruin. Rooster de sneden brood onder de hete ovengrill in 3 minuten goudbruin. Leg 4 sneden brood op 4 borden en leg er een flinke toef rucola op. Leg hierop de kaasburger, garneer met de plakjes tomaat en de achtergehouden blaadjes basilicum. Leg de resterende 4 sneden brood erop en serveer direct. Lekker met tomatenketchup.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.