Hut­se­fluts

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kip met de ketjap en de knoflook en marineer minstens 30 minuten. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes uit.
  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de paprika met de suiker en de sherry op hoog vuur al omscheppend tot die bruin wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paprika in een schaaltje en verdeel de sinaasappelpartjes erover.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze bruin worden. Schep de banaan erbij en laat die meebakken tot hij zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak hierin de kip op hoog vuur in 5-7 minuten al omscheppend krokant bruin. Serveer alles in aparte schaaltjes. Lekker met rijst en satésaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.