Vis­stoof­pot­je

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Visstoofpotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­stoof­pot­je

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 1 paprikamix
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.

3
3
  • 400 g koolvisfilets
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij.

4
4

Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 2 el zonnebloempitten
  • 15 g verse peterselie

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn.

6
6

Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.