Sprui­ten en ba­con uit de oven

Koken, roerbakken en zélfs uit de oven: met spruiten kan alles.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Koken, roerbakken en zélfs uit de oven: met spruiten kan alles. 4 personen
3 134

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pan water aan de kook.
  2. Maak de spruiten schoon door het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de onderkant diep in. Kook de spruitjes 5 min. en giet ze af. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de bacon in reepjes.
  3. Schep in een ovenschaal de spruiten, ui en bacon door elkaar. Strooi er tijm en (versgemalen) peper naar smaak over en sprenkel de olie erover Schuif de schaal in het midden van de oven en rooster de spruitjes 20-25 minuten. Schep ze af en toe om.

combinatietip:

Lekker bij varkensfilet en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten en bacon uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten en ba­con uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g spruitjes

Breng een grote pan water aan de kook.

3
3

Maak de spruiten schoon door het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd de onderkant diep in.

4
4
  • 2 uien
  • 140 g bakbacon

Kook de spruitjes 5 min. en giet ze af. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de bacon in reepjes.

5
5
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie

Schep in een ovenschaal de spruiten, ui en bacon door elkaar. Strooi er tijm en (versgemalen) peper naar smaak over en sprenkel de olie erover

6
6

Schuif de schaal in het midden van de oven en rooster de spruitjes 20-25 minuten. Schep ze af en toe om.

combinatietip:

Lekker bij varkensfilet en gekookte aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.