Vis­bur­gers

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pureer de stukken kabeljauwfilet in de keukenmachine. Voeg 1 ei en de wortel toe. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een diep bord het andere ei los. Vorm met vochtige handen vier burgers van het vismengsel. Haal de burgers eerst door het losgeklopte ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Snijd de aardappels in stukken en kook ze in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de visburgers op middelhoog vuur in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 3-4 minuten beetgaar. Schep de chilisaus door de kool. Breng op smaak met zout. Serveer de visburgers met de hete kool en de gekookte aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.