Spa­ghet­ti in to­ma­ten­room­saus en wod­ka

(357)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 357

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer de tomatenblokjes met vocht met een staafmixer of in een keukenmachine. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de helft van het spekvet uit de pan. Haal de pan van het vuur en schep de knoflook, gepureerde tomaten en chilipeper door het overgebleven spekvet. Zet de pan weer op het vuur. Laat de saus op middelhoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de crème fraîche en de wodka door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, schep 'm door de saus, verdeel 'm over vier borden en strooi de spekreepjes erover. Lekker met een rucolasalade (kijk voor het recept op www.ah.nl/allerhande).

Tip:

Geen wodka? Je kunt 't vervangen door jonge jenever. Of weglaten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.