Zuur­kool­taart met ba­con

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C en rooster de paprika's 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Meng de bloem met een mespunt zout, de boter, 1 ei en 2-3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Laat de paprika's 10 minuten afgedekt afkoelen. Verwijder vel en zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen. Zet de oven op 200 °C. Meng de zuurkool met de crème fraîche, de rest van de eieren, het karwijzaad en zout en peper. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm. Verdeel om en om het zuurkoolmengsel, de paprika en de ui over de taartbodem en besprenkel het met olie. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken bacon met olie en gril ze 2-3 minuten per kant. Serveer naast de taart.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.