Bit­ter­koek­jes­t­ri­f­le

Een triffle is een nagerecht met laagjes. In dit geval met sinaasappel, koekjes en likeurvla.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Een triffle is een nagerecht met laagjes. In dit geval met sinaasappel, koekjes en likeurvla. 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • 4 glazen of coupes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Halveer de partjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de bitterkoeken in acht stukken. Verdeel de bitterkoekjes en sinaasappel over hoge glazen of coupes.
  2. Sprenkel in elk glas enkele druppels likeur. Roer de rest van de likeur door de jam. Schep de jam door de vla. Schenk de vla over de bitterkoekjes en sinaasappel. Dek de glazen af en zet ze minimaal een uur in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan door sinaasappelsap.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bitterkoekjestrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bit­ter­koek­jes­t­ri­f­le

1
1
  • 1 sinaasappel

Snijd de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappel uit. Halveer de partjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 2 bitterkoekjes

Snijd de bitterkoeken in acht stukken. Verdeel de bitterkoekjes en sinaasappel over hoge glazen of coupes.

3
3
  • 3 el sinaasappellikeur
  • 4 el abrikozenjam

Sprenkel in elk glas enkele druppels likeur. Roer de rest van de likeur door de jam.

4
4
  • 400 ml vanillevla

Schep de jam door de vla. Schenk de vla over de bitterkoekjes en sinaasappel. Dek de glazen af en zet ze minimaal een uur in de koelkast.

5
5
  • 100 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 4 snufjes cacaopoeder

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan door sinaasappelsap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.