Snel­le wal­dorf­sala­de

(268)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 268

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 7-8 min. gaar. Breng op smaak met de kerrie, (versgemalen) peper en zout. Laat de stukjes kip afkoelen.
  2. Rooster de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig). Klop de slagroom een beetje stijf en roer de mayonaise en mosterd erdoor. Breng op smaak met de suiker, (versgemalen) peper en zout.
  3. Pers de citroen uit. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de appel in reepjes en de banaan in plakjes. Schep de appel en banaan om met het citroensap, zodat ze niet bruin worden. Schep de kip om met de bleekselderij, appel, banaan, ananas en de dressing. Bestrooi de salade met de walnoten.

Tip:

Familierecept Allerhande 2 2007. Familierecepten hebben Gerry Eelman (57) haar dochters Lonneke (30) en Marloes (28) te over. Met als regelrechte klassieker de waldorfsalade die bij elke feestelijke gelegenheid op tafel komt. Halverwege de jaren zestig deed de waldorfsalade zijn intrede in het ouderlijk huis van Gerry. 'Mijn moeder was niet zo traditioneel in de keuken en stond open voor dit soort nieuwe gerechten. Tegen de tijd dat ik ging trouwen, kende ik het recept uit mijn hoofd. In de afgelopen 34 jaar heb ik af en toe iets aangepast of toegevoegd. Tegenwoordig snijden we de ingrediënten veel grover. Dat gaat sneller, het ziet er mooier uit én de appel houdt een lekker stevige beet.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle waldorfsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le wal­dorf­sala­de

1
1
  • 400 g kipfilet
  • 3 el olie

Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in 7-8 min. gaar.

2
2
  • 1 tl kerriepoeder

Breng op smaak met de kerrie, (versgemalen) peper en zout. Laat de stukjes kip afkoelen.

3
3
  • 100 g walnoten

Rooster de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen (hierdoor worden de noten weer knapperig).

4
4
  • 100 ml slagroom
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 mespunt suiker

Klop de slagroom een beetje stijf en roer de mayonaise en mosterd erdoor. Breng op smaak met de suiker, (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 1 citroen
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 friszure appels
  • 2 bananen

Pers de citroen uit. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de appel in reepjes en de banaan in plakjes.

6
6

Schep de appel en banaan om met het citroensap, zodat ze niet bruin worden.

7
7
  • 250 g verse ananasstukjes

Schep de kip om met de bleekselderij, appel, banaan, ananas en de dressing. Bestrooi de salade met de walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.