Vlees­rol­le­tjes met jacht­saus en ro­de­kool

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ananas afgieten (3 el sap bewaren) en ananas fijnsnijden. Jachtsaus aanmaken met 250 ml koud water en ananassap. Gehaktkruiden met half kopje water, gehakt en ananas mengen. Van gehakt 8 kleine rolletjes vormen en met hamplakje omwikkelen. In ovenschaal rolletjes met vouwranden naar beneden leggen. Saus erover gieten en rolletjes in 35 min. gaar bakken. Aardappels schillen, wassen en in 20 min. gaar koken. Rodekool volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rolletjes met saus, aardappels en rodekool serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 04-05

Vleesrolletjes met jachtsaus en rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees­rol­le­tjes met jacht­saus en ro­de­kool

1
1
  • 227 g ananasstukjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ananas afgieten (3 el sap bewaren) en ananas fijnsnijden.

2
2
  • 27 g jachtsaus
  • 2 tl gehaktkruiden
  • 400 g half om half gehakt

Jachtsaus aanmaken met 250 ml koud water en ananassap. Gehaktkruiden met half kopje water, gehakt en ananas mengen.

3
3
  • 8 plakken schouderham

Van gehakt 8 kleine rolletjes vormen en met hamplakje omwikkelen. In ovenschaal rolletjes met vouwranden naar beneden leggen. Saus erover gieten en rolletjes in 35 min. gaar bakken.

4
4
  • 1 kg aardappel
  • 660 g rode kool met appel

Aardappels schillen, wassen en in 20 min. gaar koken. Rodekool volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rolletjes met saus, aardappels en rodekool serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.