La­sag­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(255)waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 255

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • 2 ovenschalen, ingevet

Bereiden

Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer de tomatenpuree erdoor en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de courgette dun met de rest van de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 minuten bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedek de bodem van elke schaal met gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 minuten in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.

Tip:

Dit recept is voor 2x 4 personen. U kunt de helft invriezen. Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je 'm opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel die in op 200 ºC. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de lasagne in 60-70 minuten goudbruin en gaar worden.

Tip:

Als je ovengerechten wilt invriezen, is het handig om schalen van vuurvast porselein, vuurvast keramiek of siliconen te gebruiken. Die kunnen namelijk zowel in de oven als in de diepvries. Deze hoeveelheid lasagne is voldoende voor 2 x 4 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.