Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

La­sag­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 40 min bereiden
    • 40 min wachten
(237)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, olijfolie, Italiaanse roerbakgroentemix, knoflook, rundergehakt, tomatenpuree, gedroogde Italiaanse keukenkruiden, courgettes, bechamelsaus, melk, lasagnevellen en belegen kaas Italiaans hoofdgerecht 4 personen 810 kcal
3 237

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • 2 ovenschalen, ingevet

Bereiden

Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer de tomatenpuree erdoor en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de courgette dun met de rest van de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 minuten bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedek de bodem van elke schaal met gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 minuten in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.

Tip

Als je ovengerechten wilt invriezen, is het handig om schalen van vuurvast porselein, vuurvast keramiek of siliconen te gebruiken. Die kunnen namelijk zowel in de oven als in de diepvries. Deze hoeveelheid lasagne is voldoende voor 2 x 4 personen.

Tip

Dit recept is voor 2x 4 personen. U kunt de helft invriezen. Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je 'm opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel die in op 200 ºC. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de lasagne in 60-70 minuten goudbruin en gaar worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 810 kcal
  • Eiwit 46 g
  • Vet 38 g
  • Koolhydraten 71 g
Tags