La­sag­ne

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(261)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 261

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • 2 ovenschalen (20 x 30 cm)

Bereiden

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in 6-8 lange, dunne plakken. Bestrijk de courgette dun met de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 min. bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bedek de bodem van elke schaal met wat gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas.
  4. Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden. Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 min. in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.

Tip:

Als je ovengerechten wilt invriezen, is het handig om schalen van vuurvast porselein, vuurvast keramiek of siliconen te gebruiken. Die kunnen namelijk zowel in de oven als in de diepvries.

bewaartip:

Dit recept is voor 2 x 4 personen. Je kunt de helft invriezen. Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je 'm opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel die in op 200 ºC. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de lasagne in 60-70 min. goudbruin en gaar worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne

terug naar recept

La­sag­ne

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakmix

Snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 1 kg rundergehakt
  • 280 g tomatenpuree

Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.

3
3
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 2 courgettes
  • 1 el olijfolie

Snijd de courgette in 6-8 lange, dunne plakken. Bestrijk de courgette dun met de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 min. bruin.

6
6
  • 1 pakje bechamelsaus
  • 1 liter melk

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 2 pakken lasagnebladen

Bedek de bodem van elke schaal met wat gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op.

8
8

Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette.

9
9

Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette.

10
10

Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen.

11
11
  • 150 g geraspte belegen kaas

Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas.

12
12

Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden.

13
13

Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 min. in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.

bewaartip:

Dit recept is voor 2 x 4 personen. Je kunt de helft invriezen. Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je 'm opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel die in op 200 ºC. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de lasagne in 60-70 min. goudbruin en gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.