Kip­cur­ry

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui grof en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in 5 min. glazig. Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee. Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 min. lichtbruin. Snijd de broccoli in roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in plakjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
  2. Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry. Breng de curry op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.

bewaartip:

Dit recept is voor 2x4 personen. Je kunt de helft invriezen. Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak. Sluit de bak af en vries de curry in. Bevroren curry kun je twee maanden bewaren. Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur. Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cur­ry

1
1
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kg kipfilet
  • 500 g tomaten

Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaten in blokjes.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in 5 min. glazig.

3
3
  • 3 el Indiase currypasta

Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee. Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 min. lichtbruin.

4
4
  • 600 g broccoli
  • 500 g vastkokende aardappelen

Snijd de broccoli in roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in plakjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.

5
5

Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 min. mee.

6
6
  • 250 ml kippenbouillon

Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij.

7
7

Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 min. gaar worden.

8
8

Voeg na 20 min. de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry. Breng de curry op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.

bewaartip:

Dit recept is voor 2x4 personen. Je kunt de helft invriezen. Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak. Sluit de bak af en vries de curry in. Bevroren curry kun je twee maanden bewaren. Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur. Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.