Prei­scho­tel

Gouden combi: prei met mosterd onder een laag zelfgemaakte aardappelpuree. Met heerlijk malse hamlappen.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Gouden combi: prei met mosterd onder een laag zelfgemaakte aardappelpuree. Met heerlijk malse hamlappen. 8 personen
3 137

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder en laat dit even intrekken. Snijd de knoflook fijn. Bak het vlees in ⅓ van de boter op middelhoog vuur bruin. Laat de knoflook 1-2 min. meebakken. Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar.
  2. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Fruit de prei in ⅓ van de boter en voeg de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg al roerend ⅙ van de boter en de warme melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep het preimengsel in de ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit. Strooi het paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op. Schuif een schaal in de oven en laat deze in 30-40 min. goudbruin worden.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Preischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­scho­tel

1
1
  • 1 kg hamlap
  • 2 el paprikapoeder

Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder en laat dit even intrekken.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter

Snijd de knoflook fijn. Bak het vlees in de boter op middelhoog vuur bruin. Laat de knoflook 1-2 min. meebakken.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

3
3

Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar.

4
4
  • 2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 min. gaar.

5
5
  • 1½ kg prei
  • 50 g boter
  • 1 el grove mosterd

Maak de prei schoon en snijd in ringen. Fruit de prei in de boter en voeg de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

7
7
  • 25 g boter
  • 300 ml melk
  • 1 tl nootmuskaat

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg al roerend de boter en de warme melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

8
8

Schep het preimengsel in de ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.

9
9
  • 100 g paneermeel
  • 25 g boter

Strooi het paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op. Schuif een schaal in de oven en laat deze in 30-40 min. goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.