Zuur­kool­stamp­pot met pan­gasi­us­fi­let

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Schep in een andere pan de zuurkool om met de olie en smoor het geheel in 15 min. gaar op laag vuur met de deksel op de pan. Snijd de pangasiusfilets in de lengte doormidden en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de stukken vis naar smaak met (versgemalen) peper. Omwikkel elk stuk vis met enkele plakken katenspek en steek deze vast met een cocktailprikker. Bak de met spek omwikkelde stukken vis in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) op laag vuur in 4-5 min. per kant gaar. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche en de tijm. Verdeel de stamppot en de zuurkool over vier borden en leg de vis ernaast. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.