Ga­do­ga­do

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 244

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 8 min. hard, spoel onder koud stromend water en pel ze. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes.
  2. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in 3-5 min. beetgaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en kook de sperziebonen in hetzelfde water in 5-7 min. beetgaar. Haal ze eruit met een schuimspaan en kook de koolreepjes in hetzelfde water in 2-3 min. beetgaar.
  3. Schik de gekookte groenten en de taugé op een grote schaal. Snijd de eieren in de lengte in kwarten en leg ze erbij. Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk deze over de lauwe groenten en de eieren. Hak de pinda's grof. Bestrooi het geheel met de grofgehakte pinda's en serveer de witte rijst er apart bij.

variatietip:

Met vlees? Serveer er krokant gebakken speklapjes bij!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 105 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gadogado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do

1
1
  • 300 g rijst
  • 4 eieren

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren in 8 min. hard, spoel onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 1 bloemkool
  • 1 spitskool

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes.

3
3

Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes in 3-5 min. beetgaar.

4
4
  • 250 g gebroken sperziebonen

Haal ze met een schuimspaan uit de pan en kook de sperziebonen in hetzelfde water in 5-7 min. beetgaar.

5
5

Haal ze eruit met een schuimspaan en kook de koolreepjes in hetzelfde water in 2-3 min. beetgaar.

6
6
  • 125 g taugé

Schik de gekookte groenten en de taugé op een grote schaal. Snijd de eieren in de lengte in kwarten en leg ze erbij.

7
7
  • 500 g kant-en-klare satésaus
  • 2 el gezouten pinda's

Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk deze over de lauwe groenten en de eieren. Hak de pinda's grof.

8
8

Bestrooi het geheel met de grofgehakte pinda's en serveer de witte rijst er apart bij.

variatietip:

Met vlees? Serveer er krokant gebakken speklapjes bij!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.