Bla­der­deeg­to­ren­tjes

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen. Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen. Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord met het druivenmuntmengsel en serveer direct.

Tip:

Lekker met een kopje sterke koffie dat je op smaak brengt met kaneel en honing en serveert met een flinke dot slagroom!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.