Tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te ha­ring

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan margarine verhitten. Soepgroenten 2 min. bakken. Bouillontabletten, 750 ml water en tuinerwten toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 10 min. laten koken. Uit pan enkele lepels tuinerwten halen en bewaren. Met staafmixer of in keukenmachine rest soep pureren. Haringfilets ontvellen en in dunne reepjes snijden. Hele tuinerwten weer aan soep toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier grote soepborden verdelen. In het midden van elk bord lepel crème fraîche scheppen en haringfilets erover verdelen. Met roggebrood en kruidenboter serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.