To­nijn­steak met oven­kriel­tjes

Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bak de tonijn niet te lang, rare tot medium rare is-ie op z'n lekkerst. 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de krielaardappeltjes. Courgettestukjes met krielaardappeltjes in ovenschaal leggen. Krielaardappeltjes in 20-25 min. in oven gaar bakken. Af en toe omscheppen. In wok helft van olie verhitten. Ui en knoflook 1 min. bakken. Roerbakgroente toevoegen en 4 min. al omscheppend bakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestooien en in 3 min. van buiten bruin en van binnen rosé bakken. Groente over vier borden verdelen, tonijnsteaks er opleggen. Kruidenboter (uit pakketten) op tonijn leggen, met ovenkrieltjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.