Kwark­bol­le­tjes met boe­ren­kaas en ro­zen­bot­tel­jam

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 12 stuks
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de schil van de sinaasappel. Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor. Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van. Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van. Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de kwarkbolletjes in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.

Tip:

Vervang de helft van de rozijnen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten of walnoten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.