Pom­poen met cran­ber­ry's

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
2 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (de schil mag er gewoon aan blijven zitten). Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes. Schenk de bouillon erbij en voeg de nootmuskaat en de koriander toe. Stoof de blokjes in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar (schep af en toe om). Schep de cranberry's bij de pompoen en laat ze 2 minuten meestoven. Breng op smaak met zout en peper.

Tip:

Niet dol op de zure smaak van cranberry's? Voeg een eetlepel honing aan het pompoen-cranberrymengsel toe, dan smaakt het een stuk zoeter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 123 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.