Grand des­sert

Dit grand dessert is verzameling van zoete verleidingen. Genieten op z'n Frans!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit grand dessert is verzameling van zoete verleidingen. Genieten op z'n Frans! 4 personen
3 113

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

  1. Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden. Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
  2. Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet tot gebruik in de vriezer.
  3. Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker. Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

variatietip:

Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.

kookstaptip:

Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Grand dessert

terug naar recept

Grand des­sert

1
1
  • 250 ml citroensorbetijs
  • 250 ml yoghurtsorbetijs

Haal het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast zachter worden.

2
2
  • 50 g poedersuiker
  • 3 tl kraanwater

Roer de poedersuiker met het water tot een dik glazuur.

Tip: Voeg meer water toe als dit nodig is.

Tip: Voor een extra feestelijk tintje kan je het water vervangen door sinaasappellikeur.

3
3
  • 100 g witte chocolade
  • 8 slagroomsoesjes

Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.

4
4

Laat de soesjes in 1 uur ontdooien. Schep ondertussen met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.

5
5
  • 50 g mihoen
  • 45 g poedersuiker

Zet tot gebruik in de vriezer. Pof de mihoen door ongekookte mihoen kort te frituren. Bestrooi royaal met poedersuiker.

6
6

Bestrooi de dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.

7
7
  • 1 vanillemilkshake

Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 4 el sinaasappellikeur

Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.

9
9

Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

variatietip:

Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.

kookstaptip:

Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.