Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Grand des­sert

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 60 min wachten
(113)waardeer
Een lekker fusion recept. Het vegetarische nagerecht bevat de volgende ingrediënten: yoghurtsorbetijs, citroensorbetijs, poedersuiker, witte chocolade, slagroomsoesjes, gepofte mihoen, vanillemilkshake en sinaasappellikeur Fusion nagerecht 4 personen 520 kcal
3 113

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden. Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur. Schaaf de chocolade. Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien. Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet ze tot gebruik terug in de vriezer. Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen. Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje. Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes. Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes. Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

Tip

Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.

Tip

Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 520 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Vet 5 g
  • Koolhydraten 85 g
Tags