Bloem­kool­soep met blue stil­ton

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Verwijder de foelie. Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.

Tip:

Meer beet? Houd twee bloemkoolroosjes achter, laat ze ontdooien en snijd de stelen eraf. Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.