Pan­cet­ta­hap­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje.

(432)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Dit luxe lepelhapje is een bijzonder begin van je etentje. 8 personen
4 432

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
  3. Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

serveertip:

Garneer met wat rucola.

video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 430 mg
Tags
Ook te zien in

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­cet­ta­hap­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

1
1
  • 3 sjalotten

Snijd de sjalotten in plakjes.

2
2
  • 20 g boter

Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.

3
3
  • 1 el suiker
  • 3 el crema di balsamico

Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.

Karamelliseren

Instructievideo

01:36 min.

4
4
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.

5
5

Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.

6
6

Leg eetlepels klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

serveertip:

Garneer met wat rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.