Ver­ras­sen­de ver­sier­truc: Ge­pof­te mi­hoen

  • bijgerecht
  • 1 stuk
    • 15 min. bereiden
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 1 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok of steelpan met dikke bodem
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet een bord met keukenpapier erop klaar. Breek de rechthoekige of vierkante plakken mihoen in tweeën.
  2. Verhit een flinke laag olie, minimaal 5 centimeter, in de wok of steelpan. Controleer of de olie heet genoeg is. Als je er een stukje brood in legt, moet het bruisend bruin kleuren. Haal het stukje brood eruit en doe telkens een pluk mihoen in de hete olie. Let op: de rijstnoedels poffen in enkele seconden.
  3. Schep de mihoen direct met een schuimspaan uit de wok op het bord met keukenpapier.
  4. Gebruik de gepofte mihoen om bijvoorbeeld de venkelsoep met gegrilde portobello mee te garneren. Of bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker en gebruik het om desserts mee te versieren.

Tip:

In een luchtdicht afgesloten trommel blijft de gepofte mihoen nog twee dagen knapperig.

Voedingswaarden (per stuk)
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.