Ge­hakt­bal­le­tjes met ri­cot­ta en pijn­boom­pit­ten

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum. Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper. Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van. Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen. Druk ze goed aan. Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar. Serveer ze met de tomatentapenade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.