Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder. 6 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn. Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met zalm en si­naas­ap­pel­dres­sing

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 300 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.

4
4
  • 225 g doperwten

Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn.

5
5

Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml zure room

Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 1 tl mosterd

Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper.

8
8
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 300 g maiskorrels

Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.